הילדים של בת שבע
המופע "כמויות" אתו מופיע אנסמבל בת שבע מאז 2003 מיועד לגילאים הצעירים ומצליח לרתק אותם. במשך המופע בן 50 הדקות לא הייתה הפרעה אחת, השג מרשים כשמדובר בקהל שגילו נע בין 4 ל-8 (מלבד ההורים).
הקהל יושב מארבעת צדי האולם, בשתי שורות. הרקדנים יושבים במקומות השמורים להם על ספסלי הקהל. כל ילד רואה ויושב קרוב מאוד לאחד הרקדנים, וכבר מתחילה מעין הכרות קרובה יותר, שנראה שהיא מטרת האירוע. הרקדנים לבושים בתלבושת אחידה שמזכירה תלבושת בית ספר לנוער מתמרד – חולצות לבנות וגרביונים קרועים.
יש תנועה בין סולו לתנועה כללית, בין יוניסונו לתנועה אישית. קטעי הריקוד קצרצרים – הרקדנים קמים, מחוללים ויושבים חזרה. נראה שמשך התנועה מתאים למשך הריכוז של הקהל הצעיר – התפרצות והפסקה.
ברגע יפה במיוחד ידו של אחד הרקדנים מכה אותו במפתיע בסגנון ליצני. הקהל הצעיר מזהה מיד את האפקט הליצני, גם בלי האיפור והאף האדום, ומתחיל לצחקק. הסצנה הופכת לקטע מחול שמבוסס על אותן תנועות ליצן.
הרקדנים לא רק יושבים בין הקהל, אלא גם מזמינים את הילדים לנוע אתם. כל רקדן מלמד את הילדים את תנועת המחול שלו בסבלנות ובהקשבה. לכל ילד יש אפשרות להצטרף לריקוד, וכולם הופכים לחלק מהאירוע.
המופע מנסה להתקרב לילדים בדרכים רבות – דרך התלבושות, משך הזמן הקצר של כל קטע, גיוון במוזיקה – בקצב ובעצמה, החיבור לליצנות שילדים מכירים והחיבור למחול, האפשרות לכל ילד לקום ולנוע, כל אלה עובדים יפה ויוצרים חיבור מצוין עם הקהל הצעיר. נדמה כי הוויתור הוא דווקא על המבוגרים, אשר מקבלים יצירה שטחית במידת מה. אם לשפוט לפי המתבגרת שבאה איתי לאירוע, גם מתבגרים עלולים להתחבר פחות.
כמויות מאת אוהד נהרין
בביצוע 14 רקדני אנסמבל בת-שבע – הלהקה הצעירה
50 דקות ללא הפסקה
נוצר לאנסמבל בת-שבע – הלהקה הצעירה בהשראת "ממותות" ו"משה" מאת אוהד נהרין